Pontos idő: 2023. 03. 24. 23:26:12

Időzóna: UTC + 1 óra
 Oldal: 1 / 1 [ 8 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Csapatalapítás
HozzászólásElküldve: 2016.05.10. 12:43 
Novice

Csatlakozott: 2016.04.28. 12:58
Hozzászólások: 2
Sziasztok

A hazai RPG makeres közösség biztosan ismeri a Moondragon Entertainment-et, és feltehetőleg az Időviharról is hallottatok. Sajnálatos módon a játék fejlesztése teljesen leállt, viszont a csapat szívesen örökbe adja a projektet, és remélik, hogy vállalkozó kedvűek elkészítik a játékot.
Az RPG Maker MV szerintem nagyon sok lehetőséget nyitott meg a játékfejlesztők előtt, és megjelenésével én is kedvet kaptam egy kis fejlesztéshez. Először arra gondoltam, hogy ha egy csapat vállalná, akkor szívesen segítenék az Idővihar elkészítésében. Eddig nem találtam vállalkozó kedvű embereket, de akár más érdekes projektben is szívesen részt vennék. Művészi vénával nem igazán rendelkezek, és túl sok szabadidőm sincs, szóval a projektmenedzsment sem lenne az erősségem, viszont programozó oldalról szívesen támogatnám a csapatot.

Bloksma


Offline
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Csapatalapítás
HozzászólásElküldve: 2016.05.10. 15:28 
Warden
Avatar

Csatlakozott: 2009.08.04. 10:46
Hozzászólások: 144
Üdv!
Sajnos nem is nagyon fogsz vállalkozó szellemű embereket találni egy olyan projekt elkészítésére, amelyet mások terveztek meg. Tudod, a szabadság mindenkinek nagyobb előnyére válik. Magyar makereseket nem is igazán fogsz már találni, bár örülök, hogy megpróbáltad nálunk. Itt is csak ketten vagyunk még aktívak :D Úgy tudom, más csapat nem is foglalkozik ilyen dolgokkal már. Mi is inkább külföldre csináljuk a játékokat, mert a hazánk lakói nem érdemlik meg azt, amit nyújthat egy játékfejlesztő, hisz mindig csak a fikázás meg az elégedetlenség jellemzi a magyarokat. Semmi se jó nekik és ezért nem is érdemes magyarul fejleszteni bármit is. Jómagam is angol projekttel foglalkozom és külföldi közönséget próbálok majd megcélozni. Mindenesetre örülök, hogy látok még elszánt ifjakat a témában és hogy itt kerestél hallgató füleket :D


Offline
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Csapatalapítás
HozzászólásElküldve: 2016.05.11. 11:34 
Novice

Csatlakozott: 2016.04.28. 12:58
Hozzászólások: 2
Szia
Köszönöm a választ.
Én sem feltétlenül csak magyar projektre gondoltam. Úgy képzeltem el, hogy első körben lehet egyszerűbb magyarul fejleszteni, aztán az elkészült művet a visszajelzések alapján javítva lehetne fordítani. Főleg hogy RPG Maker MV-vel már más platformot is lehet célozni. Ti is azzal dolgoztok, vagy valamelyik régebbi verzióval? Esetleg mással?


Offline
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Csapatalapítás
HozzászólásElküldve: 2016.05.11. 14:17 
Warden
Avatar

Csatlakozott: 2009.08.04. 10:46
Hozzászólások: 144
Mi VX Ace-t használunk. Annak idején majd 10 évig a 2003-at használtam személy szerint. Nemrég tértem át az Ace-re. Ami a visszajelzéseket illeti: Nem igen fogsz már visszajelzést kapni senkitől :D
Nem maradt tényleg senki, aki foglalkozna az országban ezzel.


Offline
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Csapatalapítás
HozzászólásElküldve: 2016.05.13. 10:18 
Novice
Avatar

Csatlakozott: 2013.07.17. 11:50
Hozzászólások: 3
Ez nagyon lelombozó volt Grigor. Bizony vannak még emberek itthon, akik aktívak és érdekli őket a dolog, mégha kevesen is vannak. Én pl szoktam figyelgetni ezt a fórumot meg rde-t is, de minek irogatnék, mikor ki van halva? Magamnak? Sztem rajtam kívül is vannak még így ezzel, viszont facebookon van egy csoport, 50-60 taggal, ahol természetesen szintén nem napi szintű aktivitás van, de ha felhozol egy projectet vagy ötletet fognak rá reagálni hidd el. Nemtudom, hogy linkelhetem-e, egyelőre nem reklámozom, mert lehet, hogy szabályokba ütközik. De személy szerint is tudok 2-3 futó magyar projektről, tavaly is jelent meg magyar makeres játék, idén is lesz.


Offline
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Csapatalapítás
HozzászólásElküldve: 2016.05.13. 13:53 
Warden
Avatar

Csatlakozott: 2009.08.04. 10:46
Hozzászólások: 144
Nem, nem gond, ha reklámozol :D
Nem vagyunk begyepesedve, mint máshol. Nem is említenék neveket.
Szóval nálunk van szabadság, hisz úgysem számítunk már nagy olvasottságra.
Hiába vannak még maroknyian, akiket érdekel, annyira elenyésző, hogy nincs hangja a dolognak. Nincsenek már több tucatnyi oldalak, 4-5 fős csapatok, akik minden nap mutatnak nekünk valamit, hogy épp mit csinálnak. Sajnos kihalt, ez az igazság. A magányos makeresek meg egyedül nem éreznek rá elég energiát, hogy bemutassanak valamit vagy egyáltalán be is fejezzenek egy projektet. Nincs támogatás, nincs motiváció. Mi magunk sem sietünk igazán, mert nincs miért. Én is dolgozok, megvan a saját időbeosztásom, de megpróbálok a szabadidőmből annyit áldozni a makerre, amennyit nem szégyellek. Tudom, hogy jómagam készen leszek majd egyszer, de nem várok semmilyen támogatást meg buzdítást, mert azoknak az időknek már réges-régen vége :D
Örülök, hogy vagytok néhányan, de kizárt, hogy lesz valaha is igazán aktív közösség. Facebookon én is láttam annak idején egy csoportot. Nem tudom, hogy egyről beszélünk-e de ott begyepesedett tizenévesekkel találkoztam. A másik fele meg elfogult volt és egy témán lovagoltak hetekig, anélkül, hogy reagáltak volna a másik dolgára. Szóval inkább mindenki csak maga elé beszélt a levegőbe és mindenki túl büszke volt ahhoz, hogy a másét dicsérje, helyette inkább a sajátját túráztatta feleslegesen.
Tehát, ha érdekel esetleg valakit, amin dolgozgatunk, pár mondatban, pár screenshottal bemutathatom, de nem fogok naponta új híreket közölni, mert közben az életem is élnem kell.
Minden jót az olvasóknak és köszönjük a hűséget a régről megmaradtaknak!


Offline
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Csapatalapítás
HozzászólásElküldve: 2016.05.25. 17:40 
Novice

Csatlakozott: 2012.12.21. 03:24
Hozzászólások: 8
Hogyne érdekelne! Szívesen olvasok bármilyen új maker-es fejlesztésről.
Szerintem igen is meg van a maga bája a mekeres játékoknak, mintha egy jó regényt olvasnék. A mai csillivilli sekélyes játékok közt (tisztelet a kivételnek), üdítő az a változatosság amit nyújt.
Nem tudom olvassa e az első hozzászóló, vagy bárki érez e hozzá kedvet, de az rpg maker mv-t nem lenne kedve valakinek lemagyarítani? Annak idején a vx-ace-hez volt egy kezdetleges magyarítás, de azóta elérhetetlen. Szerintem pár óra alatt le lehetne tudni, és lenne keletje. Én imádtam a régebbit, mert értettem, és nem csak betanultam.
Bocs hogy ide írtam, de itt láttam egy kis életet.
Ne adjátok fel! A könyveket is temették, mikor a számítógép meg a net befutott, aztán mégis virágzik bármit is nyígjanak a kiadók. :D


Offline
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Csapatalapítás
HozzászólásElküldve: 2016.06.10. 18:43 
Novice
Avatar

Csatlakozott: 2016.06.07. 23:32
Hozzászólások: 21
Tartózkodási hely: Shirokuma Cafe
Ja, nekem is van igényem az rpg játékokra és hülye aki csak külföldre fejleszt - főleg maker játékot. Én mindig is úgy voltam vele, hogy azt az ember barátainak kell elsősorban csinálnia._________________
Nem novice, expert.
Offline
 Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
 Oldal: 1 / 1 [ 8 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  

cron